Wednesday, October 7, 2009

Kebersihan

Bicara pasal kebersihan,
kenapa ada segelintir pemilik premis makanan yang mengabaikan???
Apakah punca keadaan ini???Dimana silapnya...
Wajar dilaksanakan satu pendekatan holistik....tamsilnya 1 kondisi dimana sering terjadi hidangan makanan 'mengandungi rambut'...sudah tentu hal ini menjijikan.....dan bermacam-macam lagi keadaan.

1.tiada guna apron
2.tidak pakai penutup kepala
3.Lantai basah
3.pekerja tidak memakai kasut
4.tidak menyediakan sabun ( sepatutnya dengan isu hangat sekarang ni H1N1...cubalah tanamkan benih kesedaran kepada diri demi kebajikan pelanggan....biarlah wujud win win situation)

: impaknya,mungkin keracunan makanan...

Saya harap kempen kesedaran harus dilaksanakan secara drastik....sesungguhnya kebersihan adalah asas kesihatan...renung-renungkanlah)



No comments:

Post a Comment